Akú vybrať elektrokolobežku??

Pravidelne pomáhame našim zákazníkom s výberom tej správnej elektrickej kolobežky. Takmer 90% zákazníkov vyberá elektrickú kolobežku práve podľa parametrov alebo podľa využitia. Zákazníci väčšinou uprednostňujú výkon aby bola kolobežka dostatočne silná, kvalitná a vytiahla ich aj do kopca.

Výber kolobežky podľa výkonu

Výkon kolobežky súvisí hlavne s jej zaťažením. Zoradili sme preto kolobežky do 5 rebríčkov, ktorý Vám určite pomôže s výberom tej správnej ?

 

250W – Zaťaženie kolobežky odporúčame do 90 kg. Elektrická kolobežka s 250W motorom je dostatočne výkonná pre bežnú jazdu po meste a širšom okolí s menším stúpaním. 250W motor má veľmi plynulý rozbeh a jazda je komfortná, bezpečná a plynulá – netrhavá. Kolobežka zvládne aj prevýšenie avšak do kopca spomalí. Tieto kolobežky sú vhodné na cestu do práce, po meste alebo výlety s rodinou. Kolobežka je vhodná pre Mužov, Ženy aj Deti pre začiatočníkov v kolobežkách a pod.

Výhody – Tichá, Skladná, Ľahká, Lacná, Menej náročná na servis

Nevýhody – Slabší výkon, Menšia nosnosť

 

350W – Zaťaženie kolobežky odporúčame Do 100-110kg. Elektrická kolobežka s 350W motorom je o niečo výkonnejšia a vhodná pre jazdu po meste alebo širšom okolí s menším alebo miernym stúpaním. 350W motor má silnejší a menej plynulý rozbeh, avšak jazda je stále bezpečná. Tieto kolobežky sú vhodné na cestu do práce, po meste alebo taktiež na výlety s rodinou. Kolobežky sú vhodné pre Mužov aj Ženy, začiatočníkov

Výhody: Silnejší výkon, Tichá, Lacná, Menej náročná na servis

Nevýhody: Trošičku ťažšia, Menej plynulý rozbeh

 

500W – Zaťaženie kolobežky odporúčame do 130kg. Elektrická kolobežka s 500W motorom sa radí medzi výkonné kolobežky a dokáže si hravo poradiť aj s väčšou záťažou.. 500W motor má rýchly a silný rozbeh avšak jazda je stále bezpečná a plynulosť rozbehu jednoducho sami regulujete. Tieto kolobežky sú vhodné pre dlhšie trasy, výlety po širokom okolí aj s prevýšením. Kolobežky sú vhodné pre Mužov aj Ženy, Deťom však odporúčame menej výkonné kolobežky.

Výhody: Výkon, Pomerne nízka cena, Dojazd, Kvalita

Nevýhody: Váha

 

800W – Zaťaženie kolobežky odporúčame do 150kg. Elektrická kolobežka s 800W motorom je výkonná kolobežka, ktorá hravo zvládne aj mierny terén.. 800W motor má veľmi dobrú odozvu, rýchly a silný rozbeh avšak jazda je stále bezpečná. Tieto kolobežky sú vhodné pre dlhšie trasy, výlety po širokom okolí aj s prevýšením. Kolobežky sú vhodné pre Mužov aj Ženy, Deťom však odporúčame menej výkonné kolobežky.

Výhody: Výkon, Dojazd, Kvalita

Nevýhody: Vyššia Hmotnosť

 

800W a viac – Zaťaženie kolobežky odporúčame do 170kg. Elektrická kolobežka s výkonnejším motorom ako 800W sa radí medzi vysoko výkonné kolobežky a zábrany tohto stroja hľadať len ťažko. Tieto kolobežky sú zväčša dvojmotorové a majú extra rýchly a silný rozbeh a odporúčame ich skúseným jazdcom. Tieto kolobežky sú vhodné pre dlhé trasy, výlety po širokom okolí aj s veľkým prevýšením a zaťažením. Kolobežky sú vhodné pre skúsených jazdcov. Deťom ich rozhodne neodporúčame.

Výhody: Výkon, Dojazd, Kvalita

Nevýhody: Vyššia Hmotnosť

Výber kolobezky podla využitia

Akú kolobežku vybrať pre dieťa?

Menšie dieťa – Pre menšie deti odporúčame nízke kolobežky alebo kolobežky s nastaviteľnou výškou riadidiel. Dôležitá je taktiež nízka váha a bezpečnosť. Výkon odporúčame maximálne 250W.

Doporučujeme jazdiť pod dohľadom dospelej osoby a používať ochranné prvky ako chrániče, prilbu a dbať na zdravie dieťaťa.

Krátke vzdialenosti – okolo domu, sídliska

Vačšie vzdialenosti – mesto, škoda, krúžky

Tínedžer – Pre väčšie deti a tínedžerov odporúčame bežné kolobežky s výkonom 250-350W a obmedzenou rýchlosťou do 25km/h. Tieto kolobežky sú bezpečné, skladné a majú nižšiu váhu. Takúto kolobežku využijete aj v budúcnosti ako dospelá osoba.

Akú kolobežku vybrať pre dospelého?

Kolobežka do mesta – Kolobežku do mesta odporúčame s výkonom 250-350W a dojazdom kolobežky do 25-30km. Sú to najpredávanejšie a najspoľahlivejšie modely a kolobežka bude taktiež ľahšia, prenosná a skladná. Výkon je pre jazdu v meste a bez vysokých prevýšení dostatočný.

Kolobežka do terénu – Pre jazdu do kopcov odporúčame terénne kolobežky. Tieto kolobežky majú vysoký výkon, ktorý si hravo poradí s veľkým zaťažením. Nevyhnutné sú tiež silnejší rám, terénne pneumatiky a odpruženie pre lepšie kopírovanie terénu. Terénne kolobežky majú väčšiu váhu a veľkosť, pri zložení je však možný pohodlný prevoz v aute.

 

DomovKategórie
Hľadať
Najkolobežky